09/11/09

NAMA-NAMA ANGGOTA BADAN (BAHASA SUNDA)

Ngaran-ngaran anu aya dina anggota badan

Basa Kasar > Basa Lemes :

buuk > rambut
huis > silalatu
kutu > puntung
lissa > paseuk
sirah > mastaka
beungeut > raray
tarang > taar
halis > kening
panon > soca
irung > pangambung
pipi > damis
ceuli > cepil
kumis > rumah
biwir > lambey
sungut > baham
huntu > waos
letah > ilat
gado > angkeut
beuheung > tengek
punduk > pundak
taktak > taraju
dada > payun
susu > pinareup
kelek > ingkab
beuteung > patuangan/lambur
bujal > udel
cangkeng > angkeng
ramo > rema
kuku > tangkay
bujur > imbit
alat vital > rarangan
pingping > paha
tuur > dengkul
bitis > wetis

12 komentar:

Wah mulai Hijau ngerempet2 kana nu kitu..hehe

Punten ka sadayana upami aya nu mikaresep kawih sunda, simkuring kenging blog koleksi lagu sunda.. nu anehna eta blog nu gaduhna teh orang Walanda (Belanda).. Teu percaya ieu link na http://madrotter.blogspot.com/

lamun aya tanda bintang (*) dibacana kudu kumaha ?

Tanya langsung ka mas dodi etamah urang teu ngarti hehehe

kanjut mah nya kanjut we da harti na kantong. kanjut kundang nya wadah duit. kanjut jelema nya wadah siki.

Tonggong mh pungkur kang,numawi aya basa ka pungkur teh nyaeta ka tukang/pungkur

Tonggong mh pungkur kang,numawi aya basa ka pungkur teh nyaeta ka tukang/pungkur

irung mah lemes na rorompok korong kitu.. 😊

Tonggong bahasa lemesna nn

Hatur nuhun pisan kang, ngabantos pisan.. 👍👍👍

Posting Komentar